Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή από τη περιοχή της Νάουσας η οποία χρησιμοποιεί το τυρί μπάτζος το οποίο είναι προιόν Π.Ο.Π. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε κεφαλοτύρι.
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 5 κουταλίες της σούπας αλεύρι
- 2,5 ποτήρια νερό
- 250 γραμμάρια μπάτζο ή κεφαλοτύρι
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Κόβουμε το τυρί σε κύβους το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε το αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουνε τα περιττά λάδια.
- Στο τηγάνι που τηγανίσαμε το τυρί προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για λίγα λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ελαφριά κρέμα.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τα αυγά τα οποία προηγουμένως έχουμε ελαφρώς χτυπήσει και το τηγανισμένο τυρί.
- Αφήνουμε για λίγο στη φωτιά και αποσύρουμε μόλις ψηθούν και τα αυγά.
Καλή επιτυχία!!