Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πουμαρο συμπυκνωμένο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι,πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ζάχαρη,εστραγκόν,ρίγανη
  • ελαιόλαδo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα παίρνουμε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο ριχνουμε μέσα τα λαχανικά σωτάρουμε σβήνουμε με λευκό κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί ρίχνουμε το πουμαρό και τα μπαχαρικά όλα εκτός από ρίγανη και εστραγκόν τα οποία θα βάλουμε στο τέλος.Συμληρώνουμε με υγρά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου εώς ότου συμπηκνωθεί η σάλτσα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε εστραγκόν ρίγανη ανακατεύουμε και έχουμε έτοιμη μία βάση ντομάτας την οποία μπορουμε να τη χρησιμοποιούμε σε όλες τις κοκκινιστές παρασκευές!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...