Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • δυόμιση κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κούπες καρύδι τριμένο
  • μισή κούπα
  • γάλα φρέσκο
  • 1 κουτάλια της σούπας κανέλα
  • 1 κουτάλια της σούπας κακάο
  • ενάμιση κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κιλά νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 2 ξύλα κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα το βάλουμε πάνω στην φωτιά. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μαζί και τα χτυπάμε έως ότου γίνει μια μους!!!Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το γάλα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά.Στο τέλος βάζουμε το γάλα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 32 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε τετραγωνάκια και σιροπιάζουμε ζεστή καρυδόπιτα ζεστό σιρόπι! Βάζουμε 950 γραμμάρια σιρόπι στο ταψάκι

Καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...