Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ


1/2 κιλό Γαρίδες 
2 Κρεμμύδια ξερά 
3 σκελίδες σκόρδο 
1 κιλό Ντομάτες ώριμες λειωμένες 
Αλάτι 
250 gr Τυρί Φέτα 
4-5 κουταλιά Λάδι 
1/2 ποτηράκι κρασί 
5 κλωνιά Μαϊντανό 
Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις γαρίδες καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.Βάζουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσουμε.


  • Βράζουμε για 5 λεπτά και φυλάμε το νερό που έβρασαν. 
  • Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. 
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε απευθείας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...