ΥΛΙΚΑ (5 ΑΤΟΜΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 κιλό γαυράκια καθαρισμένα
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές
- 5 φύλλα δάφνης
- 100 γραμ βούτυρο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τους γαύρους από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τους πλένετε καλά, τους αλατίζετε και τους βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα για το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε τις πράσινες πιπεριές και τις ρίχνετε μέσα. Ρίχνετε μέσα 2 φλιτζ νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Σε ένα ταψάκι του φούρνου ρίχνετε τη μισή σάλτσα που ετοιμάστηκε στο τηγάνι. Απλώνετε από πάνω τα γαυράκια σαν στρατιωτάκια και αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
- Βάζετε από πάνω τις φέτες λεμονιού, χώνετε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα από τους γαύρους, πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό, ρίχνετε λίγο αλάτι ακόμα και μπόλικο πιπέρι.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι το φαγητό σας να κάνει μια απαλή κρούστα από πάνω. Απολαύστε το και ζεστό και κρύο.