Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνάκι μπούτι
  • 2 κρεμμύδια ξέρα πολτοποιημένα
  • 1 κουπα λευκό κρασί
  • 1 αρωματική μιρεπουά(1 πρασσο το άσπρο μέρος 3 πράσινες πιπέριες 2 καρότα,3 σκελιδεσ σκόρδο όλα χοντροκομμένα)
  • 500γρ πλιγούρι χονδρό
  • αλάτι,πιπέρι,κάρυ
  • κουκουνάρι προαιρετικά
  • ελαιόλαδο
  • άνηθος ψιλοκομμένος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο θωρακίζουμε το αρνάκι και από τισ δύο πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μιρεπουά τα σωτάρουμε και αυτά ελαφρώς και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε μέσα νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας αλάτι,πιπέρι και βράζουμε για μία με μιάμιση ώρα σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αφού γίνει το κρέας το αφαίρουμε από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.Σουρώνουμε τα υγρά αφαιρούμε τα λαχανικά.Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο βάζουμε μέσα το πληγούρι και το σωτάρουμε για λίγο(Στα 500γρ πληγούρι θέλουμε 1500γρ ζωμό,παίρνουμε το ζωμό απο το αρνάκι και το ζυγίζουμε αν δεν είναι 1500γρ συμπηρωνουμε με λίγο κρύο νερό)Αφού σωταριστει το πληγούρι ρίχνουμε μέσα τα υγρά από το αρνάκι αλάτι,πιπέρι,και κάρυ χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το πλιγούρι.Είναι έτοιμο οταν πιεί όλα τα υγρά πέντε λεπτά πρωτού σβήσουμε το πληγούρι βάζουμε μέσα και τα κομμάτια κρέατος που είναι είδη έτοιμα για να ζεσταθούνε επίσης μπορούμε να βαλουμε και το κουκούναρι πουδράρουμε με ψιλικομμένο άνηθο σβήνουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...