Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κόκκορας σε μεριδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 κιλό κόκκινο κρασί
  • αλάτι,πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυλοπίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο βάζουμε μέσα το κόκκορα και το θωρακίζουμε από όλες τις μεριές.Βάζουμε τα κρεμμύδια πολτοποιημένα και τα καρότα ροδέλες.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
  3. Συμληρώνουμε με υγρά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για δύο με δυόμιση ώρες.
  4. Αφού μαλακώσει το κρέας δένουμε το ζουμάκι με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.
  5. Βράζουμε τις χυλοπίτες τις παιρνάμε σε ένα τηγανάκι από βούτυρο και τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σερβίρουμε το κόκκορα μαζί με χυλοπίτες και πουδράρουμε στο τέλος με φρέσκο μαϊντανό!!!


καλή επιτυχία!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...