- 1 κόκκορας σε μεριδες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 καρότα κομμένα ροδέλες
- 1 κιλό κόκκινο κρασί
- αλάτι,πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυλοπίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο βάζουμε μέσα το κόκκορα και το θωρακίζουμε από όλες τις μεριές.Βάζουμε τα κρεμμύδια πολτοποιημένα και τα καρότα ροδέλες.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Συμληρώνουμε με υγρά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για δύο με δυόμιση ώρες.
- Αφού μαλακώσει το κρέας δένουμε το ζουμάκι με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες τις παιρνάμε σε ένα τηγανάκι από βούτυρο και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε το κόκκορα μαζί με χυλοπίτες και πουδράρουμε στο τέλος με φρέσκο μαϊντανό!!!
καλή επιτυχία!!!!