Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΣΟ















ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι μπαχάρι

  • 1/2 κιλό πράσα κομμένα και πλυμένα
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτα
  • 1 κουταλάκι αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με την τηγανιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται βάζουμε τα κομμάτια της τηγανιάς να ασπρίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται εξωτερικά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ένα ποτηράκι νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να γίνει η τηγανιά - σύνολο θέλει 30-40 λεπτά, ελέγχουμε όμως μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.


Σε ένα άλλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα με το λάδι να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να πιούν τα ζουμιά και να ψηθούν.

Στη συνέχεια αδειάζουμε τα πράσα μέσα στο τηγάνι με την τηγανιά (φροντίζουμε να έχει λιγο νεράκι), αλατίζουμε και βράζουμε μαζί για 5 λεπτά ακόμα...

Καλή επιτυχία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...