Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι από κυλότο ή στρογγυλό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 500γρ πουμαρό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,κάρυ,ξύλο κανέλας,ζάχαρη
  • μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε χονδρούς κύβους πέρνουμε τη κατσαρόλα θωρακίζουμε το κρέας ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το μαραίνουμε ελαφρώς σβήνουμε με το κόκκινο κράσι αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το πουμαρό,αλάτι πιπέρι,ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας.
  2. Συμπληρώνουμε με υγρά ίσα που να σκεπαστεί το κρέας σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις μαλακώσει το κρέας και προσθέτουμε λίγο κάρυ και το κόκκινο πιπέρι,αυτά τα δύο μπαχαρικά είναι προτιμότερο να προστίθενται αφού σβήσουμε το φαγητό από τη φωτιά γιατί αλλιώς πικρίζουν ελαφρώς και χάνουν το αρωμά τους.


ΤΙΡ
Εάν στη παραπάνω συνταγή προσθέσουμε κρεμμυδάκια κοκκάρι έχουμε το στιφάδο.Παίρνουμε τα κρεμμυδάκια τα καθαρίζουμε και τα σωτάρουμε ελαφρώς σε βούτυρο το οποίο έχουμε αφήσει να ζεσταθέι καλά.Αλατοπιπερώνουμε αφού τα δώσουμε λίγο χρώμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουνε τα περιτά λίπη.Στο τελευταιο στάδιο του μαγειρέματος περίπου μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση του κρέατος ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμυδάκια και συγχρονίζουμε το βρασμό και των δυο.Σερβίρουμε και πουδράρουμε με μαινδανο.Το κουνέλι, ο λαγός,το αγριογούρουνο γίνονται κατά τον ίδιο τρόπο.
καλή επιτυχία!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...