Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΕΛΙΕΣ & ΑYΓΟ











ΥΛΙΚΑ (1 μεγάλη σαλατιέρα)



  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
  • 4 σφικτά αβγά
  • 3 ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα σέικερ κτυπήστε μαζί το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το να περιμένει.Κόφτε τις ντομάτες σε χοντρές σκελίδες και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, περιχύστε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύτε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τα σφικτά αβγά κομμένα στα τέσσερα.

TIP
Προσθέτετε 2 βραστές πατάτες, αλλά και φρέσκα φασολάκια τα οποία πρώτα θα βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μπορείτε να τη πασπαλίσετε με μαϊντανό, άνηθο και μερικά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου

Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...