Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΣΠΡΕΣΣΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε κομματάκια
  • 3/4 φλιτζάνι αλεσμένοι κόκκοι εσπρέσσο
  • 3 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 3/4 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά
  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνουμε με χαρτί και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C.
  3. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί μαζί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  4. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε καλά τη ζάχαρη και τον καφέ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  5. Αυξάνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε διαδοχικά τη σοκολάτα, τα καρύδια, το αλάτι και τη βανίλια.
  6. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  7. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα.
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου έχει μόλις αναμιχθεί.
  9. Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 55-60 λεπτά, έως ότου το κέντρο έχει μόλις ψηθεί.
TIP
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να ψηθεί πολύ.

Καλή επιτυχία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...