ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα τριμμένη
- 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε κομματάκια
- 3/4 φλιτζάνι αλεσμένοι κόκκοι εσπρέσσο
- 3 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 3/4 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 6 αυγά
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στρώνουμε με χαρτί και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C.
- Λιώνουμε σε μπαιν μαρί μαζί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε καλά τη ζάχαρη και τον καφέ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αυξάνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε διαδοχικά τη σοκολάτα, τα καρύδια, το αλάτι και τη βανίλια.
- Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου έχει μόλις αναμιχθεί.
- Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 55-60 λεπτά, έως ότου το κέντρο έχει μόλις ψηθεί.
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να ψηθεί πολύ.
Καλή επιτυχία!