Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ




ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι της σούπας ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια φρυγανιά


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 500 γραμμάρια πουμαρό
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • αλάτι, πιπέρι, κοκκινο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά πολτοποιημένη
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • μαιντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το κιμά το πλάθουμε κεφτεδάκια και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε ηλιέλαιο.Τον αφήνουμε στην άκρη.

Κατσαρόλα ελαιόλαδο,κρεμμύδι,σκόρδο,πιπερια πολτοποιημένα τα σωτάρουμε σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το πουμαρό με λίγο νεράκι.

Βράζουμε για 20 λεπτά περιπου μέχρι να συμπηκνωθεί η σάλτσα ντομάτας.Παίρνουμε ένα πήλινο γιουβετσάκι βάζουμε μέσα σάλτσα ντομάτα 5-6 κεφτεδάκια και χοντρά κυβάκια απο τυρί μετσοβόνε.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμους και βάζουμε μέσα το πήλινο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τύρι.Αφού λιώσει σερβίρουμε πουδράρουμε με μαιντανό προεραιτικά.


ΤΙΡ

Αντί για μετσοβόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα, κεφαλοτύρι, φέτα.Επίσης και μοτσαρέλα βουβαλίσια αλλά εάν χρησιμοποιήσουμε μοτσαρέλα στο τέλος πουδράρουμε με φρέσκο βασιλικό και όχι με μαιντάνο!!!

Αν δεν έχουμε γιουβετσάκι παίρνουμε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε σάλτσα κεφτεδάκια τα δίνουμε μία βράση και ρίχνουμε προς το τέλος το μετσοβόνε και σερβίρουμε!!!!


Καλή επιτυχία!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...