ΥΛΙΚΑ
- 1 litro γάλα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 7 βανίλιες
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
- λίγο νερό
- σάλτσα από κερασιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσι.