Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΥΛΙΚΑ


  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 σκελίδες σκόργο
  • 1 τεμάχιο αγγούρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • μισό ματσάκι άνιθο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τα σκόρδα ψιλοκόβουμε το αγγουράκιΙ Είτε με το μαχαίρι είτε με τον τρίφτη το βάζουμε σε ένα σουρο΄τήρι μαζί με αλάτι και το αφήνουμε για 1 ώρα πιέζοντας το αγγούρι το βάζουμε σε μια μπασίνα το γιαούρτι,το σκόρδο το αγγούρι τον άνηθο πολύ ψιλοκομμένο. Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι κατά την αρέσκειά μας,ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα υλικά πολύ καλά να συγκεκριμενοποιηθούν και σερβίρουμε.

TIP:Μπορούμε να κάνουμε τζατζίκι χρησιμοποιώντας καρότο αντί για αγγούρι.
επίσης αν αφαιρέσουμε το αγγούρι από το τζατζίκι έχουμε μια κρύα σαλάτα για κολοκυθοκεφτέδες και τηγανητά κολοκυθάκια.

Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...