Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 700 γραμμάρια κιμά
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 φέτες μουλιασμένη ψίχα απο ψωμί ή τριμένη φρυγανιά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 150 γρ κίτρινη μοτσαρέλα(σε μικρά λεπτά κομματάκια)
  • 2 μακριές πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε τον κιμά σε βαθύ μπόλ και προσθέτετε αβγό,κρεμμύδι,ψωμί λίγο λάδι και το μαϊντανό.
  2. Ρίχνετε αλατοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύετε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στην μέση μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και ψιλοκεμμένη πιπεριά.
  4. Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια , έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση.
  5. Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μεχρι να ροδίσουν καλά.

TIP
Μπορείτε μαζί με την μοτσαρέλα να βάλετε και μια λεπτή φέτα ντομάτας στη γέμιση και κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος να το περιχύσετε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο το οποίο έχετε αρωματίσει με πλατύφυλλο φρέσκο βασιλικό(1 ώρα πριν το ψήσιμο του μπιφτεκιού βάζετε 2-3 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο)

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...