ΥΛΙΚΑ
- 7 φλιτζάνια αλεύρι αμερικάνικο
- 1 2/3 φλιτζάνια βούτυρο
- 1 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη .
- 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
- 5 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό .ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- ξύσμα μισού λεμονιού .1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό
- Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο
- Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει
- Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτετε το μαχλεπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι
- Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε -Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη
- Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
- Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια
- Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
- Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα
- Ψήνετε για περίπου μία ώρα