Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

















ΥΛΙΚΑ
  • 7 φλιτζάνια αλεύρι αμερικάνικο
  • 1 2/3 φλιτζάνια βούτυρο
  • 1 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη .
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό .ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • ξύσμα μισού λεμονιού .1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό
  2. Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο
  3. Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει
  4. Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς
  5. Προσθέτετε το μαχλεπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι
  6. Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε -Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη
  7. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί
  8. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια
  9. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  10. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν
  11. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  12. Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα
  13. Ψήνετε για περίπου μία ώρα
Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...