Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml σόδα αναψυκτικό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκι της σούπας κονιάκ
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και την σόδα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη
  3. .Ενώνουμε σε αυτό το μείγμα τα στερεά υλικά (που κοσκινίσαμε νωρίτερα) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.Ζυμώνουμε για λίγο, τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να μαλακώσει η ζύμη.
  4. Πλάθουμε την ζύμη σε διάφορα σχήματα και την στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουνε χρώμα.

Καλή επιτυχία!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...