Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΡΕΒΥΘΙΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΤΑΧΙΝΟΛΕΜΟΝΟ
















Η σούπα αυτή είναι όχι μόνο νηστίσιμη (αλάδωτη) αλλά και πολύ νόστιμη (ακόμα κι όσοι δεν τρώνε ρεβύθια μπορεί να τη φάνε!

ΥΛΙΚΑ

  • Για κάθε άτομο:
  • 100 γρ. ρεβύθια
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 - 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά: 50 γρ. ρύζι (κατά προτίμηση αναποφλοίωτο)
  • γαρνιτούρα: μαυροπίπερο, κοκκινοπίπερο (γλυκό ή καυτερό ή καπνιστό), ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και σχοινόπρασο ή φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε την κλασική διαδικασία για τα ρεβύθια: μούσκεμα, βράσιμο, ξάφρισμα, και βράζουμε μέχρι να βράσουν πάρα πολύ καλά (τα τελευταία 45 λεπτά θα προσθέσουμε και το ρύζι, αν το χρησιμοποιούμε).
Με το μπλέντερ χειρός κάνουμε τη σούπα μια λεία κρέμα, ξαναξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Σε άλλο δοχείο βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, (προαιρετικά λίγο κουρκουμά αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο ζωντανό κίτρινο χρώμα στη σούπα μας) και λίγο ζεστό νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα, κάτι σαν αυγολέμονο δηλαδή.
Την προσθέτουμε στην σούπα μας, ξαναφέρνουμε στο σημείο βρασμού σχεδόν, αλλά δεν αφήνουμε να βράσει, και είναι έτοιμη να σερβίρουμε, σε μπλε μπολ:), πασπαλισμένη με τα πιπέρια κι ό,τι άλλο από τη γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε, και συνοδευμένη με φρυγανισμένο ψωμί, τριμμένο με μια κομμένη σκελίδα σκόρδο και ρίγανη αν μας αρέσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...