ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΡΟΥΓΕΣ
- φτερούγες κοτόπουλο 1000 γραμμάρια
- ελαιόλαδο 3 κουταλιές
- γλυκεία πάπρικα 1 κουταλάκι
- ταμπάσκο 1 κουταλάκι της σούπας
- χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι της σούπας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠΑΚΙ
- τριμμένο σκόρδο 1 σκελίδα
- μπλέ τυρί 100 γραμμάρια
- κρέμα γάλακτος 50 ml
- μαγιονέζα 50 ml
- γιαούρτι 150 γραμμάρια
- χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1 πρέζα
- ζάχαρη 1 πρέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τις φτερούγες στην κλείδωση
- Ανακατεύεται σε μπόλ το ελαιόλαδο την πάπρικα,το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτετε τις φτερούγες και ανακατεύεται καλά ώστε να πάει η μαρινάδα παντού.
- Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να μαριναριστούν.
- Ψήνεται της φτερούγες στα κάρβουνα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Ετοιμάζετε το ντιπάκι και ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί.
- Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές με το ντιπάκι ξεχωριστά σε μπολάκι
Καλή όρεξη!!!