Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΡΟΥΓΕΣ

  • φτερούγες κοτόπουλο 1000 γραμμάρια
  • ελαιόλαδο 3 κουταλιές
  • γλυκεία πάπρικα 1 κουταλάκι
  • ταμπάσκο 1 κουταλάκι της σούπας
  • χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι της σούπας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠΑΚΙ
  • τριμμένο σκόρδο 1 σκελίδα
  • μπλέ τυρί 100 γραμμάρια
  • κρέμα γάλακτος 50 ml
  • μαγιονέζα 50 ml
  • γιαούρτι 150 γραμμάρια
  • χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι 1 πρέζα
  • ζάχαρη 1 πρέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τις φτερούγες στην κλείδωση
  2. Ανακατεύεται σε μπόλ το ελαιόλαδο την πάπρικα,το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέτετε τις φτερούγες και ανακατεύεται καλά ώστε να πάει η μαρινάδα παντού.
  4. Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να μαριναριστούν.
  5. Ψήνεται της φτερούγες στα κάρβουνα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ετοιμάζετε το ντιπάκι και ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί.
  7. Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές με το ντιπάκι ξεχωριστά σε μπολάκι

Καλή όρεξη!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...