Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ










ΥΛΙΚΑ


  • 2 κούπες γάλα
  • 30 γρ φρέσκια μαγιά
  • 250 γρ φέτα ελληνική
  • 2 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα,τη μαγιά που αναμίξατε με το γάλα, τα αυγά το τυρί και τέλος το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομογενοποιημένος χυλός.Βουτυρώνουμε ένα ταψί αδειάζουμε μέσα το χυλό σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει η ζύμη.Τελος ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φέτα.Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...