Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


1. Προσέχουμε τι αυγά επιλέγουμε.

2. Αφήνουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Καθαρίζουμε τα αυγά μας καλά με ξύδι. Έτσι απομακρύνεται όλη η βρωμιά που μπορεί να έχουν αλλά και το χρώμα της σφραγίδας.

4. Βράζουμε τα αυγά μας σε χαμηλή φωτιά για περισσότερη ώρα, περίπου 10-12 λεπτά ώστε να μη μας σπάσουνε. Τοποθετούμε μόνο μια στρώση αυγών στην κατσαρόλα μας.

5. Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής όταν χρησιμοποιούμε έτοιμη βαφή. Άλλες απαιτούν μόλις 3 λεπτά και άλλες περισσότερη ώρα. Το μυστικό για βαμμένα αυγά χωρίς σημάδια, δεν είναι στην τεχνική τόσο όσο στην ποιότητα της βαφής.Προτιμούμε μια καλή ποιότητα βαφής.

6. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια γυαλίστε τα καλά με λάδι.

Καλό Πάσχα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...