- Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε πηκτή σαντιγί
- Λειώνετε την σοκολάτα κουβερτούρας σε μπεν μαρί και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Σε ένα μπολ κτυπάτε τους κρόκους των αβγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα.
- Προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τη λειωμένη σοκολάτα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
- Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινιστό μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και πάλι σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
- Παίρνετε μια φόρμα του σουφλέ και την βουτυρώνετε καλά, τη πασπαλίζετε με αλεύρι και μετά την αναποδογυρίζετε για να φύγει το περισσευούμενο και αδειάζετε μέσα το μείγμα μέχρι να φτάσει τα 2/3 της φόρμας.
- Το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 17 λεπτά και μέχρι να φουσκώσει και να ξεχειλίσει έξω από το χείλος της φόρμας.
- Το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς το εάν θέλετε από ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Καλή επιτυχία!!! |