Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 2 κονσέρβες τόνου ελαιόλαδου
  • 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρασοπότηρο ούζο
  • 1 κρασοπότηρο ζεστό νεράκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μερικά φυλλαράκια μέντας για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον βγάζουμε με ένα πιρούνι.
  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε τον τόνο,ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό περίπου και σβήνουμε με το ούζο.
  4. Ρίχνουμε τη ντομάτα,αλάτι,πιπέρια και λίγο νερό.
  5. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
  6. Μπορούμε αν θέλουμε να ανακατέψουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια.
  7. Συνοδεύεται και με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας(κεφαλοτύρι,παρμεζάνα κλπ)
  8. Διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου!

Καλή επιτυχία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...