ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 2 κονσέρβες τόνου ελαιόλαδου
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κρασοπότηρο ούζο
- 1 κρασοπότηρο ζεστό νεράκι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- μερικά φυλλαράκια μέντας για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον βγάζουμε με ένα πιρούνι.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τον τόνο,ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό περίπου και σβήνουμε με το ούζο.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα,αλάτι,πιπέρια και λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
- Μπορούμε αν θέλουμε να ανακατέψουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια.
- Συνοδεύεται και με τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας(κεφαλοτύρι,παρμεζάνα κλπ)
- Διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου!
Καλή επιτυχία!