Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΣ H ΜΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300γρ βούτυρο
  • 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 2 φρέσκα λεμόνια
  • αλάτι,πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί
  • 1-2κιλά σκέπη αρνίσια ή μπόλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κατσαρόλα βούτυρο ρίχνουμε τη συκωταριά ψιλοκομμένη και τη σωτάρουμε ελαφρώς,προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα μαρένουμε και αύτα,σβήνουμε με λίγο κρασί αφήνουμε να φύγει το αλκόολ και στήβουμε τα λεμόνια προσθέτουμε το ρυζάκι και πολύ λίγα υγρά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  3. Παίρνουμε τη σκέπη τη κόβουμε τετράγωνα κομμάτια μεγάλα,παίρνουμε μία κούπα του καφέ τη καλύπτουμε με τη σκέπη οι άκρες της πρέπει να πέφτουν έξω από τη κούπα.
  4. Γεμίζουμε τη σκέπη με τη παραπάνω φάρσα που κάναμε διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αναποδογυρίζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σκέπη.


ΤΙΡ
Στη φάρσα προαιρέτικα μπορούμε να βάλουμε και κουκουνάρι,συνοδεύεται με στραγγιστό γιαούρτι πρόβειο.
Είναι παραδοσιακή συνταγή της Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα των Σερρών.

καλή επιτυχία!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...