Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΛΑΣΤΟΣ










ΥΛΙΚΑ

Για το χυλό

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια τυρί φέτα
1 κούπα ελαιόλαδο
ενάμιση κιλό σπανάκι
μισή κούπα γάλα για ράντισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χόρτα και τα τρίβουμε ελαφρώς με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού φτιάχνοντας ένα παχύρρευστο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε τη μίση ποσότητα του χυλού μέσα στρώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα χόρτα και τέλος απλώνουμε τον υπόλοιπο χυλό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τη πίτα ραντίζουμε από πάνω με λίγο γάλα


Καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...