ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 250 γρ. μπέικον
- 400 γρ. γραβιέρα
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και βάζουμε μια στρώση πατάτες.
- Περιχύνουμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και έπειτα ρίχνουμε
το μπέικον και το τυρί.
- Κάνουμε άλλη μία στρώση με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά μέχρι
να τελειώσουν.
- Χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά σε ένα μπολ και περιχύνουμε το
φαγητό μας.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για
1 περίπου ώρα, ενώ λίγο πρίν ψηθεί το φαγητό μας,αφαιρούμε το αλούμινόχαρτο
για να ξεροψηθεί από πάνω.
- Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και βάζουμε μια στρώση πατάτες.
- Περιχύνουμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και έπειτα ρίχνουμε
το μπέικον και το τυρί.
- Κάνουμε άλλη μία στρώση με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά μέχρι
να τελειώσουν.
- Χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά σε ένα μπολ και περιχύνουμε το
φαγητό μας.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για
1 περίπου ώρα, ενώ λίγο πρίν ψηθεί το φαγητό μας,αφαιρούμε το αλούμινόχαρτο
για να ξεροψηθεί από πάνω.
Καλή όρεξη!!!