Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΓΙΟΜΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ













ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 2 κιλά σπανάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια το άσπρο μέρος μόνο ψιλοκομμένα
  • ψίχα ψωμιού μπαγιάτικη τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • λευκό κρασί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο κόβουμε τη συκώταρια σε μικρούς κύβους τη ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και τη σωτάρουμε για λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα μαρένουμε και αυτά ελαφρώς αλατοπιπερώνουμε σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε μέσα και το σπανάκι συμπληρώνουμε λίγα υγρά και αφήνουμε για είκοσι με τριάντα λεπτά να μεχρι να γίνει το σπανάκι,Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε μέσα τη ψύχα ανακατεύουμε συνεχώσ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε τη μισή και την άλλη μισή τη ρίχνουμε από πάνω να κάτσει σαν καπάκι πάνω στα χόρτα.Σερβίρουμε και πουδράρουμε με άνηθο.


ΤΙΡ


Μπορούμε να συνοδέψουμε τα γεμύδια με στραγγιστό γιαούρτι πρόβειο.
Πιο συγκεκριμένα τα γεμίδια είναι παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό στην επαρχία Φαρσάλων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...