Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ















ΥΛΙΚΑ
  • 750 γραμμάρια μπάμιες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα (300 γραμμάρια περίπου)
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 750 γραμμάρια νερό
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε κωνικά τις κορφές τους.
Τις ρίχνετε σε λεκάνη όπου έχετε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε

2 ώρες το λιγότερο για να αποβάλλουν την κολλώδη ουσία που περιέχουν.
Κατόπιν τις ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Τσιγαρίστε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι για 10 λεπτά, προσθέστε το κοτόπουλο

και συνεχίστε ανακατεύοντας.Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/5 του νερού.
Αφήστε το 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράζει.
Φυλάξτε τα κρεμμύδια με το λάδι και βάλτε το κοτόπουλο σε γάστρα,

κατόπιν σκεπάστε με φέτες ντομάτας και συνεχίστε βάζοντας διαδοχικά μια
σειρά μπάμιες,ντομάτες κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικα.Τελος προσθέστε
τις ψιλοκομμένες πιπεριές,αλάτι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο νερό και το
 λάδιμε τα κρεμμύδια.Σκεπάστε την γάστρα και ψήστε 40 - 50 λεπτά
στην αρχή στους 220και κατόπιν στους180 βαθμούς.
Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμη.

Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...