Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Βάζουμε σε τηγάνι λίγο βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  3. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τα αυγά ομοιόμορφα.
  4. Σηκώνουμε ελαφρώς το τηγάνι και σπρώχνουμε την ομελέτα προς τη μία πλευρά τη διπλώνουμε σε στυλ μισοφέγγαρο ή τη τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Η ομελέτα θα πρέπει εξωτερικά να χρωματιστεί ελαφρώς και μέσα να είναι μαλακή.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Μην κάνετε ποτέ μία ομελέτα με περισσότερα απο έξι αυγά το ψησιμό της δεν θα είναι ομοιόμορφο.
Αν θέλετε ομελέτα ελαφρώς φουσκωμένη προσθέστε στα αυγά λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Μην σπάτε τα αυγά ποτέ απευθείας στο τηγάνι γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και τσόφλια.
Αφήστε το τηγάνι με τη λιπαρά ουσία να ζεσταθεί καλά ώστε να ελαχιστοποιήσετε το κίνδυνο να κολλήσει η ομελέτα.
Αν πρόκειτε να παρασκευάσετε ομελέτα γεμιστή με διάφορα υλικά καλό είναι αυτά να τα προσθέσετε αφού πρώτα τα σοτάρετε για να μαλακώσουν γιατί τα αυγά ψήνονται πολύ γρηγορότερα από αυτά.
Αν κατά το ψήσιμο η ομελέτα σπάσει σε κάποιο σημείο ρίξτε εκεί λίγη ποσότητα ελαφρώς χτυπημένου αυγού ώστε το κενό να κλείσει.

καλή επιτυχία!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...