ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
- αλάτι και πιπέρι
- 2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 καρότα σε ροδέλες
- 1-2 λεμόνια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 μεγάλο ψάρι για βραστό
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι ή αστράκι
ΕΛΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι
- Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
- Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά,αλάτι και πιπέρι
- Σκεπάζετε με νερό
- Αφήνετε να σιγοβράσει για 1 με 1 1/2 ώρα
- Ρίχνετε το ρύζι ή το αστράκι
- Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά
- Στύβετε τα λεμόνια
- Χτυπάτε τους κρόκους με το αλατοπίπερο
- Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα
- Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
- Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς
- Σερβίρεται ζεστή
Καλή όρεξη!!!