Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ

  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 1-2 λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 μεγάλο ψάρι για βραστό
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι ή αστράκι
ΕΛΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι 
  2. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι 
  3. Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά,αλάτι και πιπέρι 
  4. Σκεπάζετε με νερό 
  5. Αφήνετε να σιγοβράσει για 1 με 1 1/2 ώρα 
  6. Ρίχνετε το ρύζι ή το αστράκι 
  7. Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά 
  8. Στύβετε τα λεμόνια 
  9. Χτυπάτε τους κρόκους με το αλατοπίπερο 
  10. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα 
  11. Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
  12. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς 
  13. Σερβίρεται ζεστή 
Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...