Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΦΑΚΕΣ


ΥΛΙΚΑ


  • 1/2 κιλό φακές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτάνι τσαγιού λάδι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύδι


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ



    1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.Τις στραγγίζετε.
    2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
    3. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.
    4. Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
    5. Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
    6. Τις σερβίρετε στα περιχύνοντάς με λίγο ξύδι.
    TIP
    Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

    Καλή όρεξη!!!



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...