- 1/2 κιλό φακές
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτάνι τσαγιού λάδι
- 1-2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.Τις στραγγίζετε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
- Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.
- Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.
- Τις βράζετε για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν καλά.
- Τις σερβίρετε στα περιχύνοντάς με λίγο ξύδι.
TIP
Εάν θέλετε μπορείτε την ώρα που βράζουν να τις κοκκινίσετε προσθέτοντας και μία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Καλή όρεξη!!!
|