- 1 συκωταριά αρνίσια (μικρή)
- ½ κιλό εντεράκια
- λίγο ξίδι
- 3 λίτρα νερό
- ½ κούπα βούτυρο
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια (πολύ ψιλοκομμένα)
- 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
- αλάτι - πιπέρι
- 2 αυγά
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου.Τα βάζουμε στο ξίδι για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε λίγο νερό στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα να αχνιστούν.
- Αχνίζουμε και τη συκωταριά.Σε ένα σανιδάκι ψιλοκόβουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου το νερό είναι ήδη ζεστό.
- Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον άνηθο μαζί.
- Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνουμε λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού και το κορν φλαουρ.Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τη σούπα.
- Όταν ρίξουμε 5-6 κουτάλες, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
- Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.
- Σερβίρεται ζεστή.
Καλή όρεξη!