Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 συκωταριά αρνίσια (μικρή)
  • ½ κιλό εντεράκια
  • λίγο ξίδι
  • 3 λίτρα νερό
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι - πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  • 2 αυγά
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου.Τα βάζουμε στο ξίδι για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε λίγο νερό στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα να αχνιστούν.
  3. Αχνίζουμε και τη συκωταριά.Σε ένα σανιδάκι ψιλοκόβουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου το νερό είναι ήδη ζεστό.
  4. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.
  5. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
  6. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον άνηθο μαζί.
  7. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνουμε λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού και το κορν φλαουρ.Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τη σούπα.
  8. Όταν ρίξουμε 5-6 κουτάλες, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
  • Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.
  • Σερβίρεται ζεστή.

Καλή όρεξη!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...