Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ












ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια τυρί philadelphia
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κούπα εσπρέσσο
  • 8 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • κακάο
  • πρέζα αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το φιλαδέφλεια και το κονιάκ.Ανακατεύεται καλά και σιγά σιγά το μείγμα και το φυλάσσεται.Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνεται καλά το παραπάνω μείγμα.Κόβουμε το σαβουαγιάρ στη μέση με ένα μαχαίρι το μουσκεύουμε στον εσπρέσσο και τα βάζουμε στον πάτο ενός ποτηριού και τα καλύπτουμε με την κρέμα.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μπισκότων και μείγματος μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.Πασπαλίζουμε απο πάνω με το κακάο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και συνεχίζουμε να το συντηρούμε στο ψυγείο.



Καλή επιτυχία!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...