Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΚΟΡΦΙΩΤΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχάρι από τρανς
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • βούτυρο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 100ml ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
  • ζωμό μοσχαρίσιο ή νερό
  • αλάτι πιπέρι ζάχαρη
  • σέλινο,τυρί τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε χονδρούς κύβους.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και εκεί μαραίνουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά.
  4. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το ξύδι αφήνουμε να εξατμιστούν ελαφρώς προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,ντοματοπελτέ και το ζωμό η νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
  5. Βράζουμε πέννες ή ριγγατόνι τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο και σερβίρουμε το κρέας μαζί με τα ζυμαρικά πουδράρουμε με φρέσκο σέλινο και τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.

καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...