Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

AΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνί από μπούτι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά
  • 6 ντοματες μεγάλες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 κούπα τσαγιού λευκό κρασί
  • ζάχαρη
  • ψιλοκομμένο μαιντανό
  • μισό κιλό σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο τοποθετούμε το αρνί και το θωρακίζουμε και από τισ 2 πλευρές προσθέτουμε μέσα και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ξανθήνουν λίγο.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί αλατοπιπερώνουμε με τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε μεσα τη σαλτσα ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη συμπληρώνουμε με υγρά ίσα που να σκεπαστεί το κρέας και βραζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Mόλις μαλακώσει το κρέας και είναι έτοιμο σβηνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα το σκόρδο ωμό ανακατεύουμε να πάει παντού. Μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό. Βράζουμε και το σπαγγέτι σερβίρουμε το αρνάκι μαζί με σπαγγέτι βουτύρου και στο τέλος πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Καλή επιτυχία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...