Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΧΟΥΜΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 350γρ ρεβίθια
  • 2 σκέλίδες σκόρδο
  • 220γρ ταχίνι
  • 1 κ.γλ κύμινο
  • 1 κ.γλ τσίλι σκόνη
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Από βραδύς μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό.
  2. Την επομένη τα αποφλοιώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε.
  3. Βάζουμε το πουρέ από τα ρεβύθια σε ένα μίξερ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία σφιχτή μάζα.
  4. Αν σφίξει αρκετά προσθέτουμε λίγο κρύο νερό και την επαναφέρουμε στην επιθυμητή συμπήκνωση.


Καλη επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...