- 5 αυγά
- 150 γρ.έμενταλ τριμμένο
- 150 γρ.πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
- 150 γρ φέτα θρυματισμένη
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι νερού γιαούρτι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- σουσάμι
- βούτυρο για το σκεύος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά
Χτυπάμε σε άλλο μπώλ τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι , τη πάπρικα , το γιαούρτι και σταδιακά το αλέυρι.Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Στρώνουμε τη ζύμη μας , τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι και πασπαλίζουμε πάλι με σουσάμι.
Καταβρέχουμε την τυρόπιτα με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα.
Καλή επιτυχία!