Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ 4 ΤΥΡΙΑ





ΥΛΙΚΑ
  • 5 αυγά
  • 150 γρ.έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ.πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 150 γρ φέτα θρυματισμένη
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού γιαούρτι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • σουσάμι
  • βούτυρο για το σκεύος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά
Χτυπάμε σε άλλο μπώλ τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι , τη πάπρικα , το γιαούρτι και σταδιακά το αλέυρι.Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Στρώνουμε τη ζύμη μας , τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι και πασπαλίζουμε πάλι με σουσάμι.
Καταβρέχουμε την τυρόπιτα με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα.

Καλή επιτυχία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...