Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φιλέτα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα ξερή δάφνη
  • 6 κουταλιές μουστάρδα
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε το κρέας από λίπη και ίνες, το φιλετάρουμε σε σχήμα πεταλούδας και αλατοπιπερώνουμε.
2. Ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Βάζουμε σε βαθύ μπολ, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης θρυμματισμένα, το φρέσκο δελνδρολίβανο, τη μουστάρδα, το balsamico, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
3. Σε ένα ταψάκι βάζουμε ελαιόλαδο και αλείβουμε το κρέας.
4. Ανοίγουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε στη μέση του καθενός από μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Απλώνουμε το μείγμα για να καλύψουμε όλο το κρέας. Γυρνάμε με προσοχή τα φιλέτα κι από την άλλη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 1 ποτηράκι νερό στο ταψί.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.
7. Σερβίρουμε με υπέροχες πατάτες φούρνου.

Καλή όρεξη!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...