ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη παρασκευή τηγανιτά μύδια διαλέγουμε μεγάλα μύδια.
- Αγοράζουμε από το ιχθυοπωλείο μύδια χωρίς το κέλυφος.
- Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό τα πλένουμε σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Περνάμε τα μύδια από αλεύρι από σκληρό σιτάρι τα τινάζουμε καλά για να αποβληθεί το περισσευούμενο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό άφθονο σπορέλαιο για 2 λεπτά περίπου.
- Μόλις βγάλουμε τα μύδια από το λάδι τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.