ΥΛΙΚΑ
- 185γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 50ml χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό lime
- 2 κ.σ. λικέρ limoncello
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 lime
- 250ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 10 μικρά μπισκότα πικραμύγδαλου (amaretti) θρυμματισμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψεκάζουμε μία φόρμα με αντικολλητικό spray ζαχαροπλαστικής.
- Τη στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη έτσι, ώστε να περισσεύει στις άκρες.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 130γρ. από τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, τον χυμό των εσπεριδοειδών, το limoncello και το αλάτι.
- Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε και το ξύσμα.Τοποθετούμε το μπωλ σε μπεν-μαρί και δουλεύουμε τους κρόκους, ώσπου να αφρατέψουν.
- Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 71οC (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τους δουλεύουμε για ακόμη 5΄ και μεταφέρουμε αμέσως το μπωλ σε μία λεκάνη με πάγο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις πήξει την ενσωματώνουμε με πλαστική σπάτουλα στο μείγμα των αυγών.
- Βάζουμε το νέο μείγμα προσεκτικά, πάντα με τη σπάτουλα, στη φόρμα.
- Τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε την κρέμα να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη.
- Την ξεφορμάρουμε, την κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με τα θρυμματισμένα amaretti.
Καλή επιτυχία!!!