Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ (8 μερίδες)



ΥΛΙΚΑ

  • 185γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό lime
  • 2 κ.σ. λικέρ limoncello
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 lime
  • 250ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 10 μικρά μπισκότα πικραμύγδαλου (amaretti) θρυμματισμένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψεκάζουμε μία φόρμα με αντικολλητικό spray ζαχαροπλαστικής.
  2. Τη στρώνουμε με διαφανή μεμβράνη έτσι, ώστε να περισσεύει στις άκρες.
  3. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 130γρ. από τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, τον χυμό των εσπεριδοειδών, το limoncello και το αλάτι.
  4. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε και το ξύσμα.Τοποθετούμε το μπωλ σε μπεν-μαρί και δουλεύουμε τους κρόκους, ώσπου να αφρατέψουν.
  5. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 71οC (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), τους δουλεύουμε για ακόμη 5΄ και μεταφέρουμε αμέσως το μπωλ σε μία λεκάνη με πάγο.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις πήξει την ενσωματώνουμε με πλαστική σπάτουλα στο μείγμα των αυγών.
  7. Βάζουμε το νέο μείγμα προσεκτικά, πάντα με τη σπάτουλα, στη φόρμα.
  8. Τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε την κρέμα να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη.
  9. Την ξεφορμάρουμε, την κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με τα θρυμματισμένα amaretti.

Καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...