ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε κάρβουνα ή το γκριλ του φούρνου στο δυνατό. Βάζετε τη σχάρα που θα ψήσετε τις σαρδέλες να κάψει καλά.
2. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις σαρδέλες, κόβοντας και πετώντας τα κεφάλια μαζί με τα εντόσθια. Τις πλένετε καλά, περνώντας το χέρι αντίθετα από την ουρά προς το κεφάλι για να φύγουν τα λέπια. Τις στεγνώνετε.
3. Αλατοπιπερώνετε τις σαρδέλες και τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Τις γυρίζετε να λαδωθούν ολόγυρα.
4. Ψήνετε τις σαρδέλες στα κάρβουνα ή στο γκριλ, γυρίζοντας τες μια φορά. Μην παραψήσετε τα ψάρια, συνήθως 6 - 8 λεπτά συνολικά είναι αρκετά.
5. Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοκομμένο λεμόνι.
Καλή όρεξη!!!
- Μεγάλες σαρδέλες: 1 κιλό
- Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
- Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
- Λεμόνι: 2 κομμένα σε τέταρτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε κάρβουνα ή το γκριλ του φούρνου στο δυνατό. Βάζετε τη σχάρα που θα ψήσετε τις σαρδέλες να κάψει καλά.
2. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις σαρδέλες, κόβοντας και πετώντας τα κεφάλια μαζί με τα εντόσθια. Τις πλένετε καλά, περνώντας το χέρι αντίθετα από την ουρά προς το κεφάλι για να φύγουν τα λέπια. Τις στεγνώνετε.
3. Αλατοπιπερώνετε τις σαρδέλες και τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Τις γυρίζετε να λαδωθούν ολόγυρα.
4. Ψήνετε τις σαρδέλες στα κάρβουνα ή στο γκριλ, γυρίζοντας τες μια φορά. Μην παραψήσετε τα ψάρια, συνήθως 6 - 8 λεπτά συνολικά είναι αρκετά.
5. Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοκομμένο λεμόνι.
Καλή όρεξη!!!