Σάββατο 14 Μαΐου 2011

PANCAKES


 

ΥΛΙΚΑ
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι αυτοδιογκούμενο(ή αλεύρι γ.ο.χ με 1,5 κ.γ μπέικιν)
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 2 κ.σ κονιάκ ή μπράντυ
  • μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη βανίλια να αφρατέψουν αν θέλουμε μπορούμε να χτυπήσουμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, να συνεχίσουμε τη συνταγή κανονικά μόνο με τους κρόκους και στο τέλος να ενώσουμε απαλά τη μαρέγκα, να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι σταδιακά μαζί με το κονιάκ.
  3. Αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά, να δέσει, κλεισμένο με μεμβράνη.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 15 εκ. και το αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο.Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το μείγμα (ή και παραπάνω αν τα θέλουμε πιο παχιά) και αφήνουμε να πήξει καλά το μείγμα και να ξανθύνει η κάτω πλευρά.
  5. Συνήθως έχουν πάχος μισό-ένα εκατοστό.
  6. Γυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε και την άλλη πλευρά.
  7. Θέλουμε να ξανθύνουν σιγά-σιγά και όχι απότομα, ώστε να προλάβουν να ψηθούν μέχρι μέσα.
  8. Τα τρώμε γλυκά ή αλμυρά.
Καλή επιτυχία!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...