Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ


ΥΛΙΚΑ

  • 500gr μανιτάρια πλευρώτους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 6-7 φέτες μπεϊκον (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ.τσ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2-3 κ.γλ. θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί ή χαρτί, τα χωρίζουμε σε μέτρια κομμάτια (κόβουμε και πετάμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια) και τα απλώνουμε στο ταψί.
  2. Τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.Χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ το λάδι, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί ώστε να πάνε παντού τα μυρωδικά και τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε στο τέλος και το μπεϊκον από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220-250) για 30'-35'.
  6. Σερβίρουμε ζεστά με λίγο χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με γιαούρτι και λευκό κρασί.Αντί για μπαλσάμικο μπορούμε να σβήσουμε με κρασί και να αφήσουμε το φαγητό λίγο ακόμα στο φούρνο μέχρι να εξατμιστεί.



Καλή σας όρεξη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...