Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

BROWNIES ΠΑΓΩΤΟ



ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 3 ασπράδια χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  • 1 κροκάδι
  • 20 γρ αλεύρι
  • 70-100 γρ σταγόνες κουβερτούρας ή λευκής σοκολάτας
  • 2 μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκαμε 3-4 σταγόνες λεμονιού ή λευκού ξιδιού και ελάχιστο αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,το κροκάδι ελαφρά χτυπημένο.Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και όταναρχίσει να χλιάνει την ανακατεύουμε με το μίγμα αυγών απαλά.Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια και ρίχνουμε 1 εκ. μίγματος στο καθένα.
  3. Προσθέτουμε από 1/2 μπισκότο κομμένο σε κυβάκια μικρά,λίγες σταγόνες σοκολατένιες και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα,γεμίζοντας τα 2/3 της φόρμας.
  4. Ψήνουμε στους 200º για περίπου 8 λεπτά.
  5. Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να μείνει για 5-10 λεπτά,το αναποδογυρίζουμε σε πιάτο,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  6. Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Καλη επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...